Fixa urblåsta ägg till påskdekorationerna

Fixa urblåsta ägg till påskdekorationerna

Här kommer ett tips i videoform till alla er som tänkt dekorera era hem med ägg i påsk. På det här sättet får du lätta ägg som t.ex. går att hänga upp i påskris och som bara har minimala hål och därmed ser väldigt bra ut! Det var såhär jag blåste ur äggen jag dekorerade med virkat mönster i fjol.

Glad påsk allihop!

Projekt Restgarn

Projekt Restgarn

Ni andra som stickar och virkar, eller handarbetar på andra sätt, känner säkert igen er; efter varje avslutat projekt har man åtminstone ett halvt nystan garn över som man slänger i en restgarnskorg som efter några år börjar vara rejält överfull. Det har jag i alla fall. Garnen jag har över är dessutom en vild variation med allt från små nystan av mjukaste mjuk Baby Merino till fluffigt, tjockt dubbeltvinnat Andes garn till riktigt vanligt grovt 7-bröder garn. Jag har dessutom en massa olika färger och som sagt väldigt olika stora nystan av varje garnsort. Vad brukar ni, fellow handarbetare, göra av alla era restgarn?

Cementljus

Cementljus

Trevlig fredag på er alla! Vilken fin och solig kväll vi fått. Det är såna här kvällar som åtminstone jag känner för att sätta tänderna i ett nytt projekt, och på den senaste tiden har det handlat om betong, betong och mer betong här på Kaserngatan. Eller är det cement? Helt ärligt så vet jag faktiskt inte vad skillnaden är .. ;) Hur som helst har jag gjutit en massa olika saker som kommer ploppa upp här på bloggen under den kommande framtiden. Först ut är ändå dessa ljus gjutna på cementbotten. Supertrevliga, lite skandinaviska och minimalistiska i sin stil. Bara man har lite tålamod så blir dessa verkligen jätte fina!

Krispig kyckling

Krispig kyckling

Jag och Kim brukar ibland se på Sveriges Mästerkock när vi råkar pricka in det på TV:n, och det kan göra mig så inspirerad att testa på lite nya häftiga saker i matväg. För ett tag sedan hade deltagarna i uppgift att få till det perfekta krispet med en panering och jag kom på att jag aldrig testat panera nånting själv. Ikväll rådde jag bot på det och panerade och friterade kyckling som faktiskt blev riktigt bra! Det bästa var att det var mycket lättare att få till det där perfekta krispet än jag trodde.