Bekanta dig med butikens

Köpvillkor & Integritetspolicy

Copyright

Copyright © Sandra Sund / Sandramarias 2022. Alla rättigheter reserverade.

Alla mönster inklusive steg-för-steg bilder är endast till för personligt bruk! Mönstret (eller delar av
det) får inte återges, spridas, återförsäljas, översättas, göras om, delas eller publiceras varken online eller offline. Att dela med sig av eller byta mönster är strikt förbjudet.

Förhandsbokning

Att förhandsboka en produkt innebär att man betalar för en produkt på förhand – innan den ens är helt färdigt producerad – för att få tillgång till den så fort den är redo att levereras.

De tryckta mönstren och materialkiten för Badis-mönstret kommer säljas som förhandsbokningar i början av juli och förväntas kunna levereras i slutet av juli (med ändringsreservation).

Du som förhandsbokar ett tryckt mönster eller ett materialkit betalar för det som vanligt i shoppen och får den sedan levererad så fort den är klar.

Du som väljer att förhandsboka mönstret som Tryckt + PDF får undantagsvis PDF-mönstret till din mejl inom 30 minuter efter köp tillsammans med ett "Din order är påväg" -mejl. Ordern är ändå inte påväg förrän du får ett nytt mejl med rubriken "Fraktuppdatering för ordern #123456" i slutet av juli.

Mönsterformat

PDF: Mönstret levereras som en .zip fil till din mejlinkorg inom 30 minuter efter köp och innehåller
- Steg-för-steg instruktioner med tillhörande bilder som en PDF-fil
- Ett mönsterark för hemutskrift (PDF i storlek A4)
- Ett mönsterark för utskrift hos t.ex. tryckeri (PDF i storlek A2)

Tryckt: Mönstret levereras fysiskt till din postlåda och innehåller
- Ett häfte med steg-för-steg instruktioner med tillhörande bilder
- Ett mönsterark i storlek A2

Tryckt + PDF: PDF-mönstret levereras till din mejl i samband med att det fysiska mönstret skickas från oss (oftast 1-2 vardagar efter köp), det tryckta mönstret levereras sedan fysiskt till din postlåda.
OBS! Under förhandsbokningsperioder får du PDF-mönstret till din mejl inom 30 minuter efter köp tillsammans med ett "Din order är påväg" -mejl. Ordern är ändå inte påväg förrän du får ett nytt mejl med rubriken "Fraktuppdatering för ordern #123456" efter att förhandsbokningstiden är slut. Läs mer om specifika datum för leverans av förhandsbokade mönster på respektive mönstersida.

Priser & Betalning

Alla priser på Sandramarias.com är angivna i euro (€) inklusive 24% moms. Sandramarias förbehåller sig rätten till prisjusteringar.

I webbshopen kan du betala med

PayPal
Genom att ange information i PayPal godkänner du PayPals användarvillkor och användning av personuppgifter. Mer information om PayPal kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och PayPals dataskyddspolicy.

Debit- eller kreditkort genom Stripe
Genom att ange uppgifter för debit- eller kreditkort godkänner du Stripe användarvillkor och användning av personuppgifter. Mer information om Stripe kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Stripes dataskyddspolicy.

Apple Pay
Mer information om Apple Pay kan du hitta här.

Frakt & Leverans

Fysiska produkter köpta via Sandramarias.com levereras i Finland med Posti eller DB Schenker och till Sverige med Posti eller Asendia. Jag skickar din order inom 1-2 arbetsdagar och därefter levereras ditt paket enligt Postis, DB Schenkers eller Asendias leveranstider.

Ungefärliga totala behandlings och leveranstider
Finland: 3-5 arbetsdagar
Sverige: 3-6 arbetsdagar

---

För fysiska produkter tillkommer en fraktavgift vid kassan som baserar sig på paketets storlek och vikt. Fraktavgiften beräknas automatiskt i kassan.

Fraktavgifter Finland (1 juli 2022)

Posti
Prioriterat brev upp till 50 g: 3,90€
Prioriterat Brev/Pikkupaketti upp till 600 g: 5,00€
Minipaket/Postpaket upp till 2 kg: 6,50€
Postpaket upp till 5 kg: 7,00€
Postpaket upp till 10 kg: 9,00€
Postpaket över 10 kg: enligt offert

DB Schenker
Paketautomatspaket upp till 5kg: 6,00€
Stort paket upp till 20kg: 10,00€

Fraktavgifter Sverige (1 juli 2022)
Prioriterat brev upp till 50 g: 3,90€
Prioriterat Brev/Minipaket upp till 600 g: 5,50€
Paket upp till 1 kg: 6,50€
Paket upp till 2 kg: 9,00€
Postpaket upp till 10 kg: 14,00€
Postpaket över 10 kg: enligt offert

Jag förbehåller mig rätten till ändringar i fraktavgifterna enligt avgiftsföränringar hos leverantörer.

Ångerrätt

Vid köp av digitala produkter (t.ex. PDF-mönster) har du som kund ingen ångerrätt (i enlighet med Konsumentskyddslagen 6:16§). Av denna orsak erbjuder Sandramarias ej heller öppet köp eller bytesrätt.

Vid köp av fysiska produkter (t.ex. tryckta mönster eller materialkit) har du som kund 14 dagars ångerrätt förutsagt att du du meddelar om detta till mig genom att mejla hello@sandramarias.com inom 14 dagar efter att du eller ditt ombud mottagit produkten (i enlighet med Konsumentsskyddslagen 6:14§).

Om ångerfristens sista dag är en lördag eller helgdag kan meddelandet om ångrandet göras ännu på den första vardagen därefter.

Nyttjande av ångerrätt:

Du måste meddela att du ångrat dig.

Det räcker inte att returnera varan eller att inte hämta den på posten utan att skilt meddela om nyttjande av ångerrätt. Det ligger på kundens ansvar att vid behov bevisa att meddelande skickats.

Mejla mig på hello@sandramarias.com och ange ditt namn, din adress, din e-postadress, ordernumret samt vilken/vilka varor returneringen gäller.

Du bör omedelbart, men senast inom 14 dagar efter ångermeddelandet, returnera produkten/produkterna till mig.

Du står för returfrakt och leverans och ansvarar över produkternas skick vid retur. Produkterna bör därför skickas välpaketerade och i sin ursprungliga förpackning.

Om hela ordern returneras återbetalas orderbeloppet i sin helhet inklusive den ursprungliga fraktavgifter. Om endast delar av den ursprungliga ordern returneras återbetalas ej den ursprungliga fraktavgiften.

På återbetalningsbeloppet förbehåller Sandramarias sig rätten att dra av en summa motsvarande eventuell värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, t.ex. om produkten blivit skadad eller ej returnerats enligt anvisningar. Om varan som returneras är osäljbar ansvarar kunden för varans hela värde.

Läs mer om den lagstiftade ångerrätten i Konsumentsskyddslagen här.

Reklamation

Jag eller någon i mitt team kollar alla produkter innan de skickas iväg, men skulle någon produkt ändå vara skadad när den anländer till dig åtar vi oss i enlighet med konsumentskyddslagen att åtgärda felet.

Åtgärder kan betyda (men är ej begränsade till) att du får produkten lagad eller bytt, eller att du helt eller delvis återbetalas för den defekta produkten (i enlighet med Konsumentskyddslagen 5:18§ 19§).

Du måste alltid kontakta Sandramarias för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

Såhär görs en reklamation
Eventuella fel och defekter ska alltid reklameras till hello@sandramarias.com. Ange ditt namn, din adress, din e-postadress, ordernumret samt vilken/vilka varor reklamationen gäller och bifoga en bild på den defekta varan för att förtydliga ärendet.

Sandramarias står för returfrakten för godkända reklamationer.

Sandramarias förbehåller sig ändå rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning.

Läs mer om reklamationer enligt Konsumentsskyddslagen här.

Ansvarsbegränsning

Sandramarias tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

Sandramarias avsäger sig också ansvar över fel eller förseningar till följd av omständigheter utanför företagets kontroll. Detta kan gälla (men är ej begränsat till) arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut eller förminskad/utebliven leverans från leverantör.

Sandramarias tar vidare inget ansvar för eventuella förändringar i produkter eller produktegenskaper till följd av ändringar gjorda av leverantörer.

Personuppgifter & integritet

Ansvarig organisation: Sandramarias, FO-nummer 2847060-2

Adress: Rågåkersvägen 6c2, 65610 Korsholm

När du handlar hos Sandramarias godkänner du behandling av dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy. Vi är måna om din personliga integritet och samlar endast in de uppgifter som behövs för att behandla din beställning. Vi delar aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov förutsagt att du har önskat det genom att prenumerera på nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden.

Vi lagrar och behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddslagen i Finland (RP 9/2018) och den allmänna dataskyddsförordningen i EU (2016/679) enligt följande:

Personuppgifter som lagras
För att kunna hantera din order samt svara på frågor relaterade till den i vår kundtjänst lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress, köphistorik och webbläsare.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Hur personuppgifter delas

Betalleverantör

När du genomför ett köp hos Sandramarias delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. Vi använder oss av följande betalleverantörer: kortbetalning via Stripe, Paypal och Apple Pay.

Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal delar vi nödvändig information med de fraktbolag vi använder. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn, adressuppgifter för leverans samt e-postadress och telefonnummer för avisering. Sandramarias anlitar Posti och Asendia genom Pakettikauppa.fi för leverans av beställningar.

Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas de personuppgifter du angett med vår nyhetsbrevsleverantör: ditt förnamn, din e-postadress och i vissa fall även efternamn och födelsedatum. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder Flodesk för utskick av nyhetsbrev och informationsmejl.

Dina rättigheter

Du har rätt att be om ett utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdraget levereras elektroniskt.

Du har också rätt att be oss uppdatera felaktig eller bristfällig information och du kan när som helst be oss radera de personuppgifter vi lagrat. Det finns ändå undantag till rätten till radering, som till exempel om informationen behövs för att Sandramarias ska kunna uppfylla en rättslig förpliktelse (t.ex. enligt bokföringslagen).

Övrigt

Sandramarias reserverar sig för eventuella tryckfel på denna webbplats samt i de digitala och fysiska produkterna som finns till försäljning.

Jag kan inte garantera att bilderna på hemsidan eller på sociala medier visar produkternas exakta utseende då vissa färgskillnader kan förekomma beroende på skärm, fotokvalitet samt upplösning. Jag försöker ändå alltid återge produkterna så korrekt som möjligt samt visa oredigerade bilder på dem i samband med produktsidorna på webplatsen.

Sandramarias förbehåller sig rätten att när som helst göra ändringar i köpvillkoren. Ändringar av villkoren publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses vara accepterade i samband med att en kund gör en order eller besöker webbplatsen.