DIY Babygym

Alltså babygymmet! Tänk vilken uppfinning!

Ända sen Maja var ungefär 1 månad har hon varit väldigt intresserad av att se på saker. Hon har varit nöjd och glad hur länge som helst om hon bara fått ha nånting intressant att inspektera.

Till en början hade vi inget babygym, så vi hängde upp diverse hushållsprylar från en galge istället. (Till er som lyssnar på podden Föräldrasnack och hörde om mitt parent hack i föräldrahacks-avsnittet så var det den här bilden jag skickat in, haha!) Det här fungerade hur bra som helst, men efter en månad av “galgande” kände jag att det kanske var dags att hon fick ett ordentligt gym.

Det finns hur många varianter som helst när man väl börjar googla, men jag fastnade för en helt vanlig “rät och slät” variant som jag absolut tyckte att man kunde DIY:a. Det tog oss bara en kväll + torktid för färgen, och materialet var väldigt lätt att få tag på via en byggvaruhandel. Fortsätt läsa om du vill veta hur vi gjorde.

Psst..! Låt er inte förvirras. Vi gjorde två olika varianter, därför är de målade delarna olika på steg-för-steg bilderna och bilderna på den färdiga produkten. ;)

Du behöver

  • 4 st 60cm långa ribbor, ca 30mm x 15mm
  • Rundstav ca 24mm i diameter, 65 cm
  • 2 st fotskruvar
  • 2 st hattmuttrar som passar på fotskruvarna
  • 2 st distansbrickor (glömde ha med dem på bilden nedan)
  • Band (bomull, läder el.dyl), två stycken ca 30cm stumpar
  • Träringar att hänga upp leksaker i (jag använde 4 st)
  • Eventuellt: färg som passar barnleksaker

Gör såhär

01. Såga till alla dina träbitar och sandpappra dem väl.

02. Alla ribbor ska få två hål. Alla ska ha ett som är 20 cm från den nedre änden och har samma diameter som bandet. Två ska ha och ett som är 11 cm från den övre änden och har samma diameter som fotskruvarna och de två andra ska ha ett som är lika långt från den övre änden men som har samma diameter som hattmuttrarna. Se bilden för förtydligande.

03. Vill du måla babygymmet som jag gjorde så kan du göra det nu.

04. Förborra små hål i båda ändorna av rundstaven.

05. Skruva fast en fotskruv i vardera ända av rundstaven.

06. Montera såhär: Trä på en ribba med ett mindre hål på fotskruven, sen en distansbricka och en ribba med ett större hål. Skruva fast hattmuttern på ändan lagom hårt.

07. Trä på träringarna på rundstaven innan du upprepar på andra sidan.

08. Tejpa ena ändan av bandet för att göra det lättare att trä genom hålen på båda ribborna.

09. Trä bandet igenom hålen så att man fortfarande kan vika ihop benen på babynestet utan att bandet kläms emellan. Knyt knutar i båda ändorna på bandet.

Voilá!

Vi gjorde två babygym när vi en gång höll på och gav den ena som present till våra vänner som också nyligen fått bebis. Tips tips om du också funderar på något att ge bort. Att ge handgjorda presenter känns alltid lite extra bra, och denna blir garanterat uppskattad av både bebisar och nyblivna föräldrar.

Glöm inte att tagga mig i dina bilder om du gör ett eget babygym, jag äälskar att se hur ni inspireras av mina tips! @BySandramaria och #MadeWithSandramaria

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.