Tolv x Tre Saker Just Nu

Carita – som bloggar på Char & the City – är en mästare på att hitta listor som (åtminstone jag tycker att) på riktigt är intressanta. Precis som hon säger är de ett bra sätt att lära känna bloggaren lite bättre på då frågorna ofta är såna man kanske inte annars skriver om i bloggi-bloggisen.

Jag har här översatt och svarat på den senaste listan jag hittade på Caritas blogg (tror listan ursprungligen kommer härifrån) och hoppas ni får lära er något nytt om mig genom den.

12 x 3 saker – Blogglista | Lär känna mig lite bättre | By Sandramaria | Sandramarias.com

3 saker jag gillar särskilt mycket just nu

Pentatonix – That’s Christmas to Me : En alldeles alldeles underbar jullåt jag lyssnat på på repeat de senaste dagarna. SÅ bra!

Snö! Just nu tycker jag det är alldeles lagom mycket snö (åtminstone här i Vasa). Det är vitt och vackert, inte slaskigt och blött, och inte så mycket att man måste plumsa i knähöga snöhopar för att komma till bilen, utan helt perfekt!

Slöjd! Och då menar jag mitt biämne slöjd på ÅA. Även om jag mer eller mindre stressat sönder på grund av alla uppgifter och deadlines under de senaste veckorna så har den tiden samtidigt varit SÅ rolig! Jag trivs så bra med de andra slöjdarna och på vävloftet har vi både skrattat och varit frustrerade tillsammans nu när vi gått vår vävkurs. Jag är så tacksam över att jag får göra det jag tycker är så roligt och till och med få studiepoäng för det! Helt amazing!

 

3 saker jag inte gillar just nu

Decemberstress. Jag förstår inte varför det alltid blir såhär i december: alla kurser i skolan lider mot sitt slut och man blir överöst med deadlines och tenter och inlämningsuppgifter samtidigt som man har en massa andra evenemang och försöker få in lite julefrid däremellan. Varje år ser jag fram emot december och julen, men nästan varje år tar jag tillbaka det när jag gråter över att jag är så stressad och inte hinner med. Tycker det är synd att det blir så när det är så långt ifrån julens och adventstidens egentliga budskap.

Mörkret. Samtidigt som det är mysigt är det jättefrustrerande. För att inte tala om the struggle med att försöka fota nånting under den här tiden.

Ooooch, det var väl det. Kommer inte på fler, hehe!

 

3 saker jag gjorde förra helgen

Var på två julfester. På samma dag. Först var det Bloggjulfest som ordnades av Finemang för Finlandssvenska Bloggare på Cirkas i Solf. Mmm drömmer ännu om den brunchen! Så gott! Senare på kvällen hade slöjdarna julfest på skolan med allt från julskinka till secret santa och allt som hör till! Så kul!

Var på God Jul Vasa välgörenhetskonserten. Säger bara en sak: Wow!

Köpte en julskinka. Och nu äter jag skinksmörgåsar till frukost, lunch, middag, mellanmål och kvällsmål. SÅ GOTT!! *hjärtögon*

3 saker jag lärt mig den senaste tiden

Att väva i vävstol! Och jag tror jag hittat en ny favorit hantverksteknik! Samtidigt som jag fått sån respekt för alla handvävda mattor och andra produkter.

Att jag behöver sluta planera in en massa saker. Jag har alltid varit en planerare ända ut i fingerspetsarna – och inget fel med det! – men det har eskalerat så långt att jag bara känner mig stressad och överväldigad. Jag har lärt mig att jag njuter av spontantid och behöver göra allt för att få mer av det!

Grunderna i Adobe Premiere Pro (videoredigeringsprogram). Och jag har funnit en kärlek för filmning och redigering och vill göra mer av det under 2019!

12 x 3 saker – Blogglista | Lär känna mig lite bättre | By Sandramaria | Sandramarias.com

 3 saker jag fortfarande inte kan trots att jag försökt lära mig

Att hålla ordning hemma. Känner mig som ett hopplöst fall …

Göra snygga frisyrer. Varje gång vi ska på nån finare tillställning tänker jag: hmm! Nu ska jag göra nån snygg uppsättning! och så kollar jag femtielva tutorials på YouTube där alla får det att se så lätt ut. Sen när jag vridit och vänt på håret i en och en halv timme så ger jag alltid upp och går med vanliga lockar istället..

Vissla. Det är bara fysiskt omöjligt.

 

3 saker jag skulle vilja kunna just nu

Spela gitarr. På riktigt. Jag har lärt mig några ackord och kan spela lite enklare låtar sådär halvt. Men det skulle vara superkul att bara kunna plocka fram gitarren när som helst och dra en trudelutt.

Inte vara sista-minuten-Sandra.

Vara bättre på att prata med människor jag inte känner. Jag får alltid black out i sammanhang där jag behöver prata med människor jag aldrig träffat förr och kommer inte på en enda sak att fråga eller prata om (#vainsuomalaisiajuttuja). Visst, jag har blivit lite bättre på det, men jag ser verkligen upp till folk som bara kan prata med vem som helst och få igång en riktigt intressant diskussion om i princip vad som helst. Det är en jättefin egenskap!

3 saker jag ännu skulle behöva göra idag

Springa via posten och hämta upp ett paket.

Städa. Uäk.

Köpa julklappar. Jag vet jag vet det är julafton om 4 dagar. Det var det här jag menade med sista-minuten-Sandra tidigare …

 

3 saker som får mig att slappna av just nu

Julmusik. T.ex. den jag delade i första punkten.

Julbelysning. Så mysigt.

Stickning. Det är nånting så fridfullt med att sitta med en stickning i handen.

IMG_4006.png

3 saker jag gärna klär på mig just nu

Långa koftor. Mina nya favoritplagg.

Stora halsdukar som går att använda som filt om man får kallt.

Yllesockor. Helst stora och mysiga och handstickade.

3 saker jag skulle vilja skaffa just nu

Led-lampor för fotografering i denna mööörka årstid.

En overhead camera rig. Fick låna Nathalies stativ med utvikbar arm i en månad och nu vet jag inte hur jag ska klara mig utan. Jag älskar att fota flat lays och det skulle underlätta jobbet jättemycket att inte behöva böka ner våra gardinstänger och spänna fast kameran mellan dem när man vill fota bilder uppifrån. Haha jag borde verkligen visa er hur min foto-set-up ser ut nu när jag inte har Nathalies stativ längre!

Jag har också flera böcker på min vill-ha-lista. Bl.a. Start with Why och Find Your Why av Simon Sinek, This is Marketing av Seth Godin och Konsten att städa av Marie Kondo. Och så skulle jag vilja ha en studiebibel.

 

3 saker jag drömmer om idag

Om att vakna upp till ljuset av en julgran. Som tur kommer vi fira jul hemma hos våra familjer som båda har julgran! *hjärtögon*

Om att få flytta in till vårt hus. <3

Om 2019 och alla nya äventyr det nya året för med sig.

 

3 saker jag ser fram emot

Spelkvällar med familjen. Runt jul sitter vi alltid uppe tills småtimmarna och spelar igenom alla möjliga sällskapsspel med bordet fullt av chokladpapper.

Dan före dopparedan. Uppesittarkväll. Doften av julskinka. Nära och kära. Lugnet.

Musik i julnatten-konserten i kyrkan på julafton. Det har blivit tradition att jag och Kim åker till kyrkan och lyssnar till körer eller musiker som sjunger de vackraste julsångerna och får en att rysa i hela kroppen för att det är så vackert och bli tårögd för att det är så stämningsfullt. <3

12 x 3 saker – Blogglista | Lär känna mig lite bättre | By Sandramaria | Sandramarias.com

Ha en underbart fin fortsättning på den tredje advenstveckan! Kram!


Du kanske också gillar dessa inlägg