Recreation: Elin Keros plättbild

Jag älskar att fotografera stilleben! Allt från mat till pyssel till inredning till bara random "skräp" som ligger framme. Jag har dock ett litet problem; när det kommer till att styla bilderna så har jag fastnat lite. Jag tar alltid samma rekvisita, samma setup, till och med samma motiv om jag känner mig riktigt okreativ.. Det här har jag tänkt råda bot på nu! 

Jag såg Elin Keros fantastiska bild på ett av hennes favoritrecept - bananplättar. Hon hade stylat bilden supersnyggt och fått till ett jätte bra resultat. Jag tänkte att månne inte jag kunde försöka rekonstruera den bilden; försöka efterlikna stylingen och kompositionen men ändå göra den till min egen. Jag tänker mig att jag kunde prova återskapa några olika fotografers bilder och göra det till en miniserie här på bloggen. På så sätt kunde jag få komma ut ur min egna lilla box ett tag och våga testa lite nya grejer. Kanske nån av er hoppar på min lilla idé och testar ni också?

Här är i alla fall tre stycken bilder jag tog där jag försökt efterlikna stylingen som Elin gjort på sina bilder. Hon hade valt att ha en massa bruna och väldigt naturnära toner i sina bilder, medan jag körde på med den rekvisita jag har (som väldigt långt är svart). Jag gillar hur plättarna sticker ut väldigt bra medan allt annat smälter in och bildar en snygg ram runt om. Jag försökte placera rekvisitan på samma sätt som Elin gjort och behöll på så sätt kompositionen, även om proportionerna inte är de samma.

Jag blev väldigt nöjd med dessa bilder! De har mycket fler detaljer än de matbilder jag normalt brukar ta och känns lite mer ombonade. Maträtten kom fram precis som den skulle utan att bilderna blev tråkiga och platta. 

Sådär! Har ni tips på nån bild jag kunde rekonstruera näst så får ni gärna höra av er! Ska bli spännande att se vart detta slutar. Ha det bra tills dess!

Och tusen tack Elin för att jag fick använda din bild som modell! ♥