Sandra by Westwood – Jag fick designa mina drömmars trappa, och nu kan DU ha den i ditt vardagsrum!

// I kommersiellt samarbete med Westwood //

Sandra-trappan by Westwood | Scandinavian minimalistic stairs | Skandinavisk trappa | Design By Sandramaria

Det finns otaliga saker jag är stolt över i vårt nybyggda hem, men nånting jag är lite extra stolt över är vår trappa. Trappan är en rätt stor investering och något man inte byter ut i första taget, så både jag och Kim var överens om att vi behövde tänka till lite extra och inte bara slänga upp den första bästa. Vi hade väldigt många funderingar vad gällde både konstruktion och utseende, och när vi skissat upp våra drömmars trappa tog vi kontakt med en trappleverantör från Nykarleby, Westwood.

Sandra-trappan by Westwood | Scandinavian minimalistic stairs | Skandinavisk trappa | Design By Sandramaria

När jag beskrev trappan jag önskade mig konstaterades det snabbt att den inte ännu finns som modell – men vet ni: Westwood gillade idén och vi bestämde oss för att gemensamt ta fram en helt ny modell till deras sortiment! Vår trappa skulle fungera som det första exemplaret av en helt ny standardmodell som från och med nu finns till salu! Och att trappan fick namnet Sandra – hur coolt är inte det?!

Sandra-trappan by Westwood | Scandinavian minimalistic stairs | Skandinavisk trappa | Design By Sandramaria

Modellen i sig är väldigt stilren och minimalistisk. Vi valde noggrant alla detaljer både utseendemässigt och konstruktionsmässigt för att helhetsintrycket skulle kännas modernt. Exempel på dessa detaljer är att glaset är infällt i vangen och att inga fästen syns, trappan är stängd med raka steg utan utskjut framtill, kanten har en z-form som följer de raka stegen och räcket avslutas med en bekväm, smal list som matchar resten av trappan. Trappan är dessutom inte bara snygg från sidan och framifrån utan även underifrån, vilket för oss är väldigt viktigt då trappan står precis i mitten av vardagsrum och kök.

Sandra-trappan by Westwood | Scandinavian minimalistic stairs | Skandinavisk trappa | Design By Sandramaria

Varje gång jag går i trappan blir jag lika förundrad över hur stabil och stadig den är! Jag är ingen trappkonstruktör, så därför var jag lite nervös för att den skulle kännas “skranglig” i och med att den inte har några stöd neråt och endast har ett glas som räcke. Men efter att ha pratat med Westwood förstod jag att glaset i sig är väldigt stabilt och att sidovangarna utan problem bär upp hela trappan. Och nu när vi fått trappan monterad skulle jag aldrig vara rädd för att spurta ner för den eller att bära tungt upp för den – nu vet jag att den verkligen är byggd med kvalitén i åtanke!

Sandra-trappan by Westwood | Scandinavian minimalistic stairs | Skandinavisk trappa | Design By Sandramaria

Blev du nyfiken på trappan? Skulle du också vilja ha en Sandra-trappa i ditt hem? Tveka inte att ta kontakt med Westwood och fundera vidare – jag rekommenderar dem varmt som trappleverantör!


Du kanske också gillar