My goals for 2018

Varje år vid den är tiden blir jag riktigt motiverad till att göra en liten "bucket list" med saker jag vill försöka uppnå under det kommande året. Vissa saker är riktigt konkreta "engångs grejer", och vissa är mer en rutin eller en känsla jag vill försöka upprätthålla genom hela året. Även denna gång har jag ställt upp några personliga mål för mig och mitt 2018; allt från att cykla tandem till en rätt stor surprise som mer eller mindre kommer prägla hela 2018! Såå taggad!

My goals for 2018 | Sandramarias.com | Happy New Year by Sandramaria

1 | Ladda upp ett blogginlägg per vecka

EDIT: Gick ju sådär.. hehe!

2 | Få in en rutin för Instagramuppladdningar

EDIT: Mjääh..!

3 | Läsa 6 böcker

Ifjol hade jag som mål att läsa en bok per månad (alltså 12 böcker). Det målet lyckades jag inte alls uppnå, så i år tänkte jag ha som mål att läsa minst en bok på två månader istället. Jag vill så gärna ta mer tid för att bara sitta ner med en bok och lära mig en massa nytt, och detta mål kanske jag kunde tänkas klara av.

EDIT: Jag märkte under året att jag är jättebra på att påbörja nya böcker och läsa dem 90% klart, men jag vet inte om jag läst en enda av dem jag påbörjat ända tills sista sidan. Så halv check på den – jag har läst 6 böcker 90% klart! ;)

4 | Skriva klart min Pro Gradu avhandling

Det här känns verkligen overkligt med tanke på att jag inte ens fått min kandidatavhandling godkänd ännu. Men ett av mina absolut största mål vad gäller studierna i år är att få färdigt min Pro Gradu avhandling så långt att den bara behöver presenteras och finjusteras efteråt. Wish me luck!

EDIT: Jag blev kandidat och har skrivit en halv Pro Gradu. Och det är jag faktiskt nöjd med!

5 | Våga vikariera

Som ni säkert vet så studerar jag till speciallärare (och blir både klasslärare och textilslöjdslärare också) och är inne på mitt fjärde år av studier. Inte en enda gång har jag ännu vikarierat någon lärare - över huvudtaget! De flesta andra på FPV vikarierar var och varannan vecka, men inte jag. Detta år vill jag vara mer aktiv med att bjuda ut mig själv som vikarie och faktiskt våga tacka ja när chansen dyker upp!

EDIT: OM jag vikarierat ja! Jag började året med att tacka ja till ett drygt 3 månaders långt kontrakt som skolgångsbiträde och efter det har jag i princip varit vikarie nån dag varje vecka. Det är något jag verkligen är stolt över att jag vågat göra!

My goals for 2018 | Sandramarias.com | Happy New Year by Sandramaria

6 | Sticka klart en tröja till mig själv

I fjol påbörjade jag ett tröj-projekt men det blev precis som det brukar: tålamodet tog slut vid halva. I år vill jag faktiskt få färdigt en och kunna bära en tröja jag stolt kan säga att jag stickat själv!

EDIT: Yep. Jag stickade en tröja. Men den blev väldigt kort, så jag har mest använt den hemma. (Men ni ser faktiskt en glimt av den här.)

7 | Få in rutiner för städning och organisering så att vårt hem alltid ser hemtrevligt ut 

Japp. Jag är världens gris hemma och mina saker finns utspridda precis överallt. Ett av mina största mål i år är att faktiskt få in en rutin för städning och organisering så att man kan bjuda över folk precis när som helst och aldrig behöva hitta på en ursäkt för varför det kanske passar bättre att de kommer två timmar senare istället så att man ska hinna städa lägenheten först ...

EDIT: Nope. Men jag försöker igen under 2019! ;)

8 | Fota stjärnhimlen

Den här punkten fortsätter att finnas med på min lista över mål. I år vill jag verkligen bocka av den!

EDIT: JAA! Äntligen! Det blev lite sådär, men nu har jag i alla fall testat!

9 | Cykla tandem

Även denna punkt förblir kvar på årets lista eftersom vi aldrig gjorde det ifjol!

EDIT: Samma här! JA! Så glad för den otroligt vacker sommarkväll i Kvevlax med mina fina vänner då vi bl.a. cyklade tandem. Så häftigt!

10 | Bygga, planera & inreda vårt alldeles egna hus!

Ja eller alldeles egna kan jag kanske ändå inte skriva, men ett parhus tillsammans med våra vänner ska det bli! Åååh, tänk vad underbart!! Vi har smitt på denna tanke så fruktansvärt länge, kämpat med papper hit och ännu fler papper dit, men nu äntligen har vi ett datum för när projektet officiellt sätter igång! Iiii! Kan inte säga annat än att detta absolut kommer bli årets höjdpunkt. Garanterat!! *hjärtögon*

EDIT: Planerat och byggt – check! Inrett – nästan check! *hjärtögon*

 

Vad har ni ställt upp för mål för ert 2018?