IKEA HACK: snyggare look med läderhandtag

IKEA HACK: snyggare look med läderhandtag | Sandramarias.com

Hej på er! Har ni hunnit återhämta er från allt julfrosseri? Själv har jag känt mig helt borta nu under mellandagarna, lite såhär, hehe. Men lite produktiv har jag ändå hunnit vara. Nu har våra skrivbordslådor nämligen äntligen fått handtag! I nästan ett halvt år har vi levt utan och varit tvungna att öppna lådorna med knivar för att jag inte orkat fixa läder, och när jag väl fixat läder så hade vi inga bultar att fästa dem med. Men nu ni! Nu har jag fixat både läder och bultar och vips så har våra svarta lådor fått ett rejält ansiktslyft. 

När vi var inne på IKEA i höstas och sökte alla delar för vårt hallprojekt och för detta workspace-projekt så hittade vi dessa snygga Klimpar (hehe) som vi tyckte skulle bli perfekta för vårt långa partnerskrivbord. Jag var ändå inte så säker på handtagen med lappsystemet utan tänkte att det kunde bli både snyggare och mer personligt om vi hittade på nåt annat. Dessa läderhandtag är inte bara snygga utan superlätta att göra och de går bra att anpassa så att de passar till vilken typ av låda eller dörr som helst.

IKEA HACK: snyggare look med läderhandtag | Sandramarias.com

DU BEHÖVER:
Läder
(äkta eller konstläder spelar ingen roll)
Håltång
Bultar och muttrar
 
och om du använder tunt läder som jag:
Filttyg
Kontaktlim
 
GÖR SÅHÄR:
1 | Klipp till dina läderbitar så långa som du vill ha dem. Du väljer själv hur mycket du vill att de ska bukta ut från lådan.
2 | Om du använder ett tunt läder som jag så rekommenderar jag att limma fast filttyg eller något annat stabiliserande tyg på baksidan av lädret för att ge handtagen lite stadga. Använder du gamla bälten eller liknande så kan du hoppa över detta steg. Låt limmet torka ordentligt innan du forsätter med nästa steg.
3 | Gör hål för bultarna.
4 | Om dina lådor inte har färdiga hål så får du borra egna med en borr som passar bultarna.
5 | Montera med bultar och muttrar. Ett exempel på hur det kan se ut ser du på bilden nedan.
 
Voilá!
 
Psst..! Lädret köpte jag via en bekant, men fuskläder finns bl.a. på välsorterade tygaffärer. Bultarna hittade jag på Bottnia Bolt här i Vasa (där jag förresten fick ypperlig kundbetjäning!). Kontaktlim finns inne på bl.a. Clas Ohlson och är ett lim man stryker tunt på båda ytorna som ska limmas ihop, och när det nästan torkat så att det inte klibbar längre så pressar man ihop limsidorna mot varann riktigt hårt.

IKEA HACK: snyggare look med läderhandtag | Sandramarias.com