Ett påskägg – Två dukningar

Påskdukning | Easter table scape | Skandinavisk dukning | Minimalist table setting | Scandi decor | By Sandramaria | Sandramarias.com

Vid det här laget vet ni säkert att jag älskar allt går i en neutral, minimalistisk, väldigt skandinavisk färgpalett – och dukningar är inget undantag! Även om påsken överlag förknippas med både gult och grönt så föredrar jag själv att hålla dekorationerna väldigt neutrala. Det gröna tar jag gärna in genom diverse växter, men något gult tror jag inte jag har hemma för tillfället .. ;)

Jag är helt av den åsikten att en dukning kan kännas väldigt “påskig” även om man följer en mer neutral färgpalett, och idag tänkte jag visa två olika som båda är fokuserade kring en av de påskägg jag visade förra veckan!

Påskdukning | Easter table scape | Skandinavisk dukning | Minimalist table setting | Scandi decor | By Sandramaria | Sandramarias.com
Påskdukning | Easter table scape | Skandinavisk dukning | Minimalist table setting | Scandi decor | By Sandramaria | Sandramarias.com

Tallrikar: “Kallio” från Pentik // Vattenglas: “Mila” från Pentik // Vinglas: “Sointi” från Pentik // Bestick: “Sedlig” från IKEA // Linneservetter: “Pouta” från Pentik // Linneduk: “Niitty” från Eurokangas // DIY-ägghållare // Spräckliga påskägg

Påskdukning | Easter table scape | Skandinavisk dukning | Minimalist table setting | Scandi decor | By Sandramaria | Sandramarias.com

Den första dukningen gjorde jag i en kallare ton på en vit linneduk. Jag blandade olika färger av Pentiks “Kallio” service men fokuserade på grått. Jag använde gråa linneservetter och dekorerade bordet med videkvistar. Till den här dukningen använde jag också bestick i silver.

Påskdukning | Easter table scape | Skandinavisk dukning | Minimalist table setting | Scandi decor | By Sandramaria | Sandramarias.com

Tallrikar & Skålar: “Kallio” från Pentik // Vattenglas: “Mila” från Pentik // Vinglas: “Sointi” från Pentik // Bestick: Halpa-Halli // Linneservetter: “Pouta” från Pentik // DIY-ägghållare // Spräckliga påskägg

Påskdukning | Easter table scape | Skandinavisk dukning | Minimalist table setting | Scandi decor | By Sandramaria | Sandramarias.com
Påskdukning | Easter table scape | Skandinavisk dukning | Minimalist table setting | Scandi decor | By Sandramaria | Sandramarias.com

Till denhär, lite varmare, dukningen valde jag att duka rakt på vårt ekbord istället för att ha duk under. Den här gången fokuserade jag på de vita och rosa “Kallio” tallrikarna och använde guldfärgade bestick. Jag vek vita linneservetter lite slarvigt och placerade på kanten av de större faten och placerade en kvist bredvid det spräckliga påskägget på fatet. Den här gången dekorerade jag bordet med tulpaner och fikon för att tillföra naturliga färgklickar.

Påskdukning | Easter table scape | Skandinavisk dukning | Minimalist table setting | Scandi decor | By Sandramaria | Sandramarias.com

Vilken av dukningarna är din favorit? Rösta i kommentarsfältet!


Du kanske också gillar