DIY: Marble binder

Det är "back to school season" igen vilket åtminstone gör att mina DIY fingrar kittlar lite extra. En sak jag verkligen gillar är snyggt skol- och kontorsmaterial och såhär års vill jag gärna förnya samlingen jag har under skrivbordet. Ibland kan det ändå vara svårt att hitta det man söker, och då får man ta saken i egna händer! Jag piffade upp en gammal, lite halvtråkig mapp jag hade i skåpet och gjorde om den till en både snygg och praktisk planeringsmapp med några enkla steg.

Till min marmormapp använde jag Vallilas marmorplast (hittas i många större varuhandlar), vitt tjockare papper, ett matt gummiband, guldiga öljetter och öjettstans, metallstansbokstäver, ett bra allroundlim och en limpistol med tillhörande smältlim. En kartongmapp är lättare att klä in än en plastmapp eftersom kontaktplasten fäster bättre på kartong, men min var gjord i plast och det fungerade rätt bra ändå bra.

Spara bilden på Pinterest.

1 | Klä in mappen med kontaktplasten. Här finns det inget rätt eller fel sätt, men vill du klä in insidan så rekommenderar jag att börja med det för att få en snyggare utsida. Hade jag haft en vit mapp till detta marmormönster så hade jag inte klätt insidan, men det svarta såg inte så bra ut så jag körde plast på hela mappen.

2 | Mät ut hur stora kartongbitar du behöver för insidan av mappen och klipp ut. Planera också hur du vill ha fickan och rita in flikar för att fästa fickan och klipp ut.

3 | Limma först fast fickan på en av kartongbitarna. Använd pappersclips eller gem för att klämma åt så länge limmet torkar. Limma sedan fast kartongbitarna på insidan av mappen.

4 | Markera var du vill fästa gummibandet på baksidan av mappen och stansa hål med öljettstansen. 

5 | Mät ut hur mycket gummiband du behöver (och ta lite extra för säkerhets skull), stansa sedan hål i gummibandet också. Fäst med öljettstansen. Jag rekommenderar att stansa och fästa ena sidan först och sedan göra den andra så man får ett lagom spänt gummiband.

6 | Klipp ut en liten bit gummiband och mät runt en penna var du ska limma ihop det så det blir en ögla. Limma sedan fast det på insidan av mappens baksida.

7 | Om du vill kan du stansa ett ord på din mapp med metallstansar. Jag tycker det är lättast att få en rak linje genom att sätta en post-it lapp där ordet ska vara och stansa efter kanten. För att få texten att träda fram mer kan man fylla i konturerna med en permanent tusch och snabbt torka bort svärta som hamnar utanför linjerna.

Voilá! 

Jag stormgillar resultatet! Tänk vad lite marmorplast och gummiband kan göra. Dekorationen av mappen går självklart att anpassa till ens personliga stil - välj en plastfilm i ett mönster du själv gillar, använd andra färger till insidan, gör fler fickor, stansa in ett inspirationsord eller ditt namn .. Möjligheterna är oändliga, detta är bara en grundidé.

Gör du din egen mapp så vill jag gärna se hur det blev! Skicka bilder åt mig på Instagram till @Sandramariasblog eller på Snapchat till @Sandraaamariaaa så får jag inspireras av era kreationer också.