A Great Project

The Corky Backpack by Sandramaria | Sandramarias.com

Att studera slöjdvetenskap som långt biämne kan vara ett av de bästa val jag gjort gällande mina studier. Uppgifterna och projekten vi får under de olika kurserna lär mig att våga testa mina gränser och ta mig an projekt jag aldrig annars skulle testa. Många gånger när jag känner mig låg på inspiration kan en ny teknik vi blir lärda få mina inspirationshjul att snurra på helt nya nivåer. Hade det inte varit för mina studier i textilslöjd hade jag kanske aldrig återupptäckt mitt intresse för sömnad och kanske aldrig kommit på att öppna min webbshop. Tänk vad mycket roligt jag hade kunnat gå miste om! Hantverk i sig är dessutom något jag kommit att värdesätta högt och jag försöker verkligen tanka all kunskap jag bara kan under de få perioder jag har kvar av mina studier. 

Choosing sloyd as a minor has probably been one of the best decisions I've made so far regarding my studies. All the projects and assingments we are given make me think outside of the box and take risks I would not otherwise dare to take. And the new techniques and skills we learn make the inspiration wheels in my head run on levels I didn't even know existed. If it hadn't been for the first textile class I took three years ago I would never have rediscovered my love for sewing and I would probably not have opened my web shop either. Oh what a lot of fun I would have missed out on!

The Corky Backpack by Sandramaria | Sandramarias.com
The Corky Backpack by Sandramaria | Sandramarias.com

Mitt senaste studierelaterade projekt är denna ryggsäck i kork. Hade nån sagt åt mig för tre år sedan att jag kommer sy en ryggsäck - och dessutom i något så häftigt som korktyg - hade jag säkert skrattat lite tyst för mig själv. Jag gick ut högstadiet i tron om att jag inte kan sy, utan att stickning och virkning vara det enda jag kan göra snyggt i handarbetsväg. Tänk så fel man kan ha. Man kan visst lära sig att sy och hemgjorda produkter kan vara minst lika snygga (om inte snyggare) än köpta produkter! Heja hejmlaga!

My latest study related project is this backpack made of cork. If someone had told me three years ago that I would sew a backpack - and in a material as cool as cork - I would have laughed. I graduated secondary school thinking I could never learn how to sew, and here I am a few years later. You can definitely learn how to sew, and homemade products can be just as good and stylish as store bought products!

The Corky Backpack by Sandramaria | Sandramarias.com

Har ni haft liknande AHA-upplevelser som jag och överbevisat er själva om att ni visst klarar av nånting ni tidigare inte trott var möjligt? Tänk vad mycket vi skulle gå miste om om vi inte prövade våra vingar och klev ut ur vår bekvämlighetszon lite då och då. Våga testa nya saker och upptäck dina dolda talanger - jag tror på dig! :)

Have you had any similar AHA moments as me recently? Is there anything you always thought you would never be able to do but got to prove yourself wrong a couple of years later? I think we need to start stepping out of our comfort zones more often and dare to take chances - think about all the fun stuff we would miss out on if we never did! Just do it - I believe in you! :)

The Corky Backpack by Sandramaria | Sandramarias.com
The Corky Backpack by Sandramaria | Sandramarias.com

Denna ryggsäck har blivit en av mina absoluta favoritväskor och den följer numera med mig precis överallt! Och tänk vad roligt att kunna svara "Tack! Jag har sytt den själv." när man får komplimanger på något man bär! 

This backpack has quickly become one of my absolute favorites and I bring it along wherever I go! And the best part is I get to say Thank you! I made it myself." every time I get a compliment for it! :)


You may also like ...


Sandra Sund2 Comments