Tjugonio om mig

Abu Dhabi Louvre | Sandramarias.com

Jag får ofta höra att jag borde skriva mer personliga inlägg och berätta mer om mig själv här på bloggen. Det gör jag gärna, men jag tycker är lite svårt! Det är mycket lättare för mig att bara skriva vad jag tycker om nånting annat än att berätta om mig själv. För ganska länge sedan hittade jag ändå denna lista på Caritas blogg och tänkte att det kunde vara roligt för både er att läsa och för mig att fylla i. Så här har ni 29 saker om mig - varsågoda!

(Jodå, jag vet att det var fler i ursprungslistan, men jag gallrade lite :))


Äktenskap?

Japp. *hjärtögon*

Jag är sedan två år tillbaka gift med mannen i mitt liv; min bästis, min partner in crime, min cutie pie. Varje dag är jag så tacksam över att få vara fru Sund och kan knappt bärga mig att se allt som livet har för oss!

Vill ni se en liten glimt av vårt bröllop så har jag delat med mig av vår bröllopsfilm här.Förlovad?

Som man kanske kan gissa sig fram till från svaret på förra frågan så ja - jag har varit förlovad.

Dagen då Kim friade är fortfarande en av de dagar jag minns bäst i mitt liv hittills. Det var en total överraskning. Jag hade absolut ingen aning! Han hade köpt ring och gick ner på knä och jag blev så chokad att jag bara utbrast “NEEEE” – inte för att jag menade nej utan för att det är så jag reagerar när jag blir chokad. Stackars Kim. Men jag utbrast nog Ja, ja, JA! när jag sedan förstod vad som faktiskt hände, haha! Jag var så lycklig och tårarna sprutade och jag kunde inte sluta krama honom. Vilken fin dag det var på alla sätt och vis!Barn?

Inga ännu.

Jag har ändå alltid drömt om en sådär passligt liten familj och jag har definitivt varit den som funderat på namn till framtida barn alltför länge på förhand. Nu på senare tid har jag ändå försökt att inte drömma för stort och att inte ta en egen familj för givet - att bara räkna med att man kan få tre barn precis då man vill och att allt ska vara precis sådär enkelt och perfekt tajmat med jobb och liknande som man “planerat”. Man får helt enkelt ta allt med en nypa Hakuna Matata och se hur det blir.Husdjur?

Inga för tillfället. Hem-hemma hade jag som barn några kaniner och så hade vi akvariefiskar en tid också (bästa gosedjuren! höhö), men eftersom min mamma är super duper allergisk mot de flesta djur har jag aldrig haft hund eller katt eller liknande.Operationer?

Nej faktiskt inga *ta i trä*. Jag har blivit nersövd en gång när jag var några år gammal, men än så länge har jag klarat mig utan operationer.Tatueringar?

Inte en enda. Jag har aldrig riktigt varit tatueringstypen precis. I något skede av livet har jag lite nyfiket scrollat runt på instagram och pinterest efter små tatueringar som jag tyckt varit snygga på andra. Men njää, jag tror faktiskt inte att jag nångång kommer att ha nån tatuering.Piercingar?

Förutom ett hål i vardera öra (+ ett till i högra örat som nu växt igen) så har jag inga. Precis som med tatueringarna så är jag inte riktigt en piercingstyp.Flyttat?

När jag var riktigt liten flyttade min familj från Karleby (där jag föddes) till Vasa, och därifrån till Kronoby en sväng innan vi flyttade till Karleby “för gott” när jag var tre år gammal. Där bodde jag i samma hem ända tills jag flyttade hemifrån för att studera. Under studietiden har de årliga flyttarna känts mer som regel än undantag, och hittills har jag bott på 4 olika ställen i Vasa på drygt 4 år.

Förutom att själva flyttningsprocessen är väldigt påfrestande så har jag inget emot att flytta. De lägenheter jag bott i i Vasa har snabbt börjat kännas som hemma, samtidigt som alla känts väldigt tillfälliga. Jag tror det hade känts värre om mina föräldrar flyttade ur det hem där jag bott i 15 år av mitt liv. Där jag växt upp och har alla mina barndomsminnen. Även om jag numera inte ens har ett eget rum hem-hemma i Karleby så kommer det alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Den flytt jag och Kim just gjorde är ändå den som känts allra mest äkta och allra störst. Vi flyttade in i ett hem vi planerat och byggt själva och som på riktigt är vårt. Det kommer (förhoppningsvis) inte att kännas tillfälligt och här kommer vi bo ända tills livet för oss vidare till nästa äventyr! Hittills har vi bara sovit här i några nätter, så än så länge känns allt väldigt overkligt! Men småningom kommer vi nog hitta rätt här också! *hjärtögon*Skjutit med ett vapen?

Nope.

Jag försöker fundera om jag ens skjutit med ett luftgevär nångång, och om jag inte har helt fel så tror jag nog att jag testat det en gång. Åtminstone gjorde mina tjejkompisar det! (Någon annan som har problem att minnas om man själv varit med om något eller om man bara hört storyn så många gånger att man tror man själv var med? haha! ;))Sagt upp mig?

Ja, i princip.

Jag har haft lite olika sommarjobb ända sen jag var 14 år gammal och på dem har jag alltid haft ett tidsbundet kontrakt. Men här i Vasa förlängde jag ett av mina sommarjobbskontrakt och fortsatte kvällsjobba ca 10 timmar i veckan vid sidan av studierna. På det stället jobbade jag ca ett och ett halvt år tills jag sade upp mig. Det var inget dramatiskt “tack och hej!”, men ändå en så stor grej att jag var supernervös innan och funderade sönder på hur chefen skulle reagera på min uppsägning. (Det gick jättebra och han var väldigt förstående! :))Bil?

Jag och Kim har två gemensamma bilar: en vanlig personbil och en paketbil. Innan vi gifte oss bytte vi Kims dåvarande bil mot en Audi A5, och paketbilen köpte vi inför husbyggsprojektet för att lättare kunna flytta material och verktyg till och från bygget. Enligt registreringsbevisen är Audin Kims och paketbilen min, men någonstans på vägen har jag lyckats lirka åt mig Audin i alla fall, så nu kör jag i princip med den på heltid, hihi. ;)

Abu Dhabi Louvre | Sandramarias.com

Rest med flygplan?

Några gånger. Vi reste aldrig med flygplan när jag var barn (en gång fick jag vara med på en testflygning av ett nytt plan när min pappa jobbade på flygfältet, men det tycker jag inte räknas), så min första riktiga flyplanstur var tillsammans med Kim när jag var 17. Den gången var jag livrädd!

Sen den första flygturen minskade min flygrädsla under de följande gångerna. Då viste jag hur allt gick till och vad jag skulle förvänta mig. Nu under senare tid tycker jag ändå att jag blir räddare och räddare för varje gång jag flyger, och jag vet egentligen inte vad jag är rädd för.. Jag vet att plan störtar väldigt väldigt sällan, och jag vet att det är helt ofarligt att åka genom lätt turbulenta områden. Det är ändå något med höjden och själva planet som är riktigt obehagligt! Det värsta jag vet är när man sitter i flygplanet och motorerna har vrålat sen man startat - och de plötsligt blir knäpptyst!! Usch fy blä vad det är obehagligt! Vet du vad jag pratar om för situation?

Nu senast när vi flög till och från Dubai och fick åka i ett stort plan med skärmar vid varje säte gick resan ändå bättre eftersom jag hade filmer att se precis hela vägen!Varit kär?

Jep.Åkt ambulans?

Nej faktiskt inte. Jag har aldrig ens suttit i en ambulans. Nångång kom några ambulanschaufförer och gjorde en demonstration av ambulansen för oss i lågstadiet och man fick testa att sitta i patientstolen, men that’s about it. Mer erfarenheter av dem har jag inte.Varit på sjukhus?

Inte inskriven under en längre tid. Eller jo, när jag var några år gammal sprang mamma och pappa av och an med mig till sjukhuset, men inget som jag kommer ihåg. Visst har man varit in på röntgen och blodprov och sånt lite nu som då, men jag har aldrig stannat över natten.Åkt skridskor?

Flera gånger (vilken finne har aldrig åkt skridskor?!) - men jag är inte alls bra på det! Bambi på hal is, literally. I vinter köpte jag ändå ett par nya skridskor för att jag skulle vikariera gymnastik med skrinning på schemat så många gånger, och under de lektionerna (och de gånger jag var och tränade innan, haha ;)) började jag faktiskt tycka att det var riktigt kul!Surfat?

Nej. Kan man surfa även om man inte kan dyka utan att hålla för näsan? Haha. Nämen det hade varit roligt att testa – även om jag och havet inte är bästa polare precis.Varit på kryssning?

En riktig kryssning har jag bara varit på ett par gånger. Sen har man ju varit över till både Åland och Sverige och stannat några nätter innan man tagit båten tillbaka (och det räknas väl inte som kryssning?)Kört motorcykel?

Inte en enda gång. Och inte har jag åkt med någon heller även om min pappa är riktigt motorcykelfrälst. Eller jo, en lättviktsmotorcykel har jag åkt skjuts med, räknas det?Ridit på en häst?

Jodå! *hjärtögon*

Hela min grundskoletid var jag en riktig hästflicka; jag levde för hästar, drömde om stallet, fantiserade om att ha en egen häst nån dag och önskade ny ridutrustning till varje födelsedag och julklapp. Såhär i efterhand är jag så otroligt tacksam över att mina föräldrar orkade med mig!

Nånstans mellan 8:an och 9:an slutade jag ändå. Det bara rann ut i sanden i samband med att jag var sjuk i flera, flera veckor. Nu - för 10 månader sedan - har jag ändå återförenats med min inre stalltjej och börjat igen! Och visst är jag en av de äldsta eleverna på ridskolan, men det är så, så, SÅ kul!

Nån annan som hittat tillbaka till sin barndomshobby i vuxen ålder?Favoritfrukt?

Jag måste nog säga nånting så tråkigt som banan, för en riktigt perfekt mogen banan kan vara såå god!! Eller så säger jag ananas. Eller Kiwi. Eller satsumas när det är säsong!Morgon eller kväll?

Kväll! Jag är en ändlös nattuggla. Det känns som att min hjärna fungerar bäst efter klockan åtta på kvällen! Det är då jag är som mest kreativ och får saker och ting gjorda. Jag uppskattar nog också en tidig morgon med en lugn frukost innan skolan eller jobbet, men måste jag välja så blir det nog 100% kväll!Favoritfärg?

Min färgpalett är överlag väldigt neutral. Jag undviker skrikiga färger så långt det går och har aldrig varit riktigt förtjust i dem. Överlag dras jag till olika gråa eller beigea nyanser och blandar in en klick svart för att tjoffa till det. I min garderob ser man nästan bara svart, men scrollar man igenom min Pinterest ser man att jag egentligen skulle vilja blanda in mer av just gråa, vita och beigea toner också. Samma gäller inredning (vilket ni lär se när jag börjar visa er inredningen i vårt blivande hem!)Kaffe eller te?

Te!! Jag har aldrig varit en kaffemänniska och kommer troligtvis aldrig att bli det heller. Ändå skulle det ibland vara roligt att beställa en caramel-coldbrew eller liknande bara för att de ser så goda ut. Men nej, kaffe är nog inget för mig.Bästa pajen? 

En riktigt hederlig och klassisk blåbärspaj med gräddfilsfyllning. Finns det nånting bättre?! Ska jag välja en salt paj så blir det nog min texmex paj. Mmmm! Borde jag kanske dela med mig av mina favoritrecept på dem båda?Katt eller hund?

Hund! Utan tvekan! Har aldrig riktigt förstått mig på katter måste jag säga, även om de nog är söta och så, men hundar är nog mer jag än katter. Säg inget åt Kim, men en liten fluffig Pomeranian som hälsar på en när man kommer hem skulle kanske inte vara helt fel.. ;)Bästa årstiden?

Jag tycker alla våra årstider har sin charm - vintern med sina ispromenader, våren då allt blir ljust och vaknar till liv, sommaren med sina nattdopp och hösten med nystarten. Av alla dessa har hösten ändå alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Jag älskar färgerna (jag som just skrev att jag undviker skrikiga färger så långt jag kan. Woopsie, hehe! ;)), den friska luften, de mörka kvällarna, att åter skapa nya rutiner .. Hösten är nog min favorit! Men alla andra årstider kommer hack i häl! (Men om julen får räknas som en årstid så vinner den nog med hästlängder!! *hjärtögon*)Senaste samtalet?

Pratade med chauffören som körde hit vårt matbord och våra stolar! De stor nu i hjälpköket och väntar på att bli uppackade – är SÅ taggad på att se hur allt blev!!Senaste meddelandet?

“ALEN LOPPUKIRI! Vielä -40% ALE-tuotteista, myös merkkituotteista.” Tack tack tusen tack för den, Ellos.


Sådär! Jag hoppas att både ni gamla och nya läsare känner att ni kanske lärde känna mig lite bättre efter denna uttömmande lista! Ni får gärna ställa vidare frågor eller berätta om ni varit med om nånting liknande/tycker lika (eller olika)! Jag diskuterar gärna i kommentarerna! :)

Om du vill fylla i listan kan du gärna kopiera frågorna ovan - posta gärna en länk i kommentarerna i så fall så får jag se hur du svarat på frågorna!

Ha det bra! Kram!


Du kanske också gillar …